• Hennes passion är Pompeji

[2014-04-15] Linnéa Johansson bär alltid Pompeji med sig. Tatueringen på hennes arm vittnar om en brinnande passion.

• Slutdatum för ansökan om examen enligt äldre regler

[2014-03-26] Tillhör du dem som har påbörjat sina studier före 1 juli 2007? Vill du få ett examensbevis utfärdat bör du ansöka nu!

• Sluta skjuta upp!

[2014-03-12] Den 18 mars håller Anna Broman Norrby en workshop om uppskjutandebeteende på Humanisten.

• Rekordmånga besökare på Västsvenska arkeologidagen

[2014-03-04] Över 100 personer besökte årets upplaga av den Västsvenska arkeologidagen som arrangerades på Humanisten vid Göteborgs universitet. - Tanken med dagen är dels att visa på en del av de arkeologiska undersökningar som gjorts under året eller presentera pågående projekt, dels att möta kollegor från andra arbetsplatser inom kulturarvssektorn, säger Tony Axelsson, forskare och arkeolog vid Institutionen för historiska studier.

• Prisad av Kungliga Vitterhetsakademien

[2014-03-03] Kungl. Vitterhetsakademien i Stockholm har tilldelat Martin Dackling, filosofie doktor i historia vid Göteborgs universitet, ett pris på 50 000 kronor för hans avhandling Släktgårdens uppkomst: jord och marknad i Skaraborg 1845-1945.

• Genusperspektiv på vikingatiden intresserar ny professor

[2014-02-26] Elisabeth Arwill-Nordbladh är ny professor i arkeologi vid Göteborgs universitet. - Min forskning, där genusperspektiv löper som röda trådar, berör bland annat vikingatida förhållanden.

• Känslouttryck i antik gravkonst fungerade som terapi åt de efterlevande

[2014-02-20] Känslouttryck på grekiska gravstenar från hellenistisk tid (323-31 f.Kr.) bidrar till att öka vår förståelse kring social kommunikation och kulturella värderingar. Det visar en avhandling i antikens kultur och samhällsliv från Göteborgs universitet.

• Ny professor i historia forskar om brott och straff

[2014-02-18] Roddy Nilsson är ny professor i historia vid Göteborgs universitet. - Ibland brukar det jag sysslar med kallas "eländesforskning", själv ser jag mig nog främst som historisk kriminolog eftersom det mesta jag forskat kring handlar om brottslighet, straff och sociala problem, säger han.

• Oktoberkrisen levandegjord

[2014-01-29] Fram till för några år sedan var Oktoberkrisen mellan USA och Sovjetunionen 1962 en kraftigt underkommunicerad del av den kubanska historieskrivningen. Men ett svenskt-kubanskt samtidsarkeologiskt projekt som drivs av två arkeologer vid Göteborgs universitet bidrar nu till att råda bot på det.

• Antikmuseet nyöppnat efter renovering

[2014-01-29] Våren 1984 tog Antikmuseet vid Göteborgs universitet emot sina första besökare. Efter en välbehövlig renovering förra året har museet nu återinvigts och står än en gång redo att ta emot skolklasser och andra som är intresserade av antikens Grekland, Italien och Cypern.