Till startsida

Nyheter

 • Humanisten - ett nytt magasin

  [2014-07-01] Humanisten är ett magasin för alla som är intresserade av den verksamhet som sker vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet. Nu finns det första numret att läsa både i tryckt och i digital form.

 • Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora

  [2014-06-16] Vad är en person och vad kan en person säga och samhällsvillkoren - nu och i det förflutna? Den nya boken Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora, där 24 forskare vid Humanistiska fakulteten medverkar, handlar om människors liv, dess möjligheter och begränsningar i tid och rum, men också om livsberättelsers funktion, förr som nu.

 • Arkeologi lockar fram minnen från vår samtid

  [2014-06-02] Det arkeologiska perspektivet har viktiga funktioner att fylla när vår nutid och samtidshistoria undersöks. Inte bara fynd, utan också minnen och tankar kan grävas fram. Det visar en avhandling i arkeologi från Göteborgs universitet.

 • GAST öppnat för historiastudenter

  [2014-05-26] ¿ När nu Institutionen för historiska studier samlat ämnena antiken, arkeologi och historia, så var det en naturlig process att studentföreningen GAST gjorde likadant, menar föreningens ordförande Sayam Fakchen.

Fler nyheter

Om oss i media

mellanrumright
Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta