• Humanisten - ett nytt magasin

[2014-07-01] Humanisten är ett magasin för alla som är intresserade av den verksamhet som sker vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet. Nu finns det första numret att läsa både i tryckt och i digital form.

• Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora

[2014-06-16] Vad är en person och vad kan en person säga och samhällsvillkoren - nu och i det förflutna? Den nya boken Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora, där 24 forskare vid Humanistiska fakulteten medverkar, handlar om människors liv, dess möjligheter och begränsningar i tid och rum, men också om livsberättelsers funktion, förr som nu.

• Arkeologi lockar fram minnen från vår samtid

[2014-06-02] Det arkeologiska perspektivet har viktiga funktioner att fylla när vår nutid och samtidshistoria undersöks. Inte bara fynd, utan också minnen och tankar kan grävas fram. Det visar en avhandling i arkeologi från Göteborgs universitet.

• GAST öppnat för historiastudenter

[2014-05-26] ¿ När nu Institutionen för historiska studier samlat ämnena antiken, arkeologi och historia, så var det en naturlig process att studentföreningen GAST gjorde likadant, menar föreningens ordförande Sayam Fakchen.