• Historiker studerar mytomspunnen bergsprängartango

[2014-08-25] Erik Hallberg, universitetslektor i historia, har tilldelats Marie Nissers-stipendium från Vattenfalls kulturarvskommitté för att dokumentera mötet mellan inflyttade norrlänningar och den halländska landsbygdsbefolkningen.

• Historien kommer inte med posten

[2014-08-21] Historieprofessor Maria Sjöberg får Sveriges största historiepris, Hertig Karls pris, på 50 000 kronor.

• Humanisten - ett nytt magasin

[2014-07-01] Humanisten är ett magasin för alla som är intresserade av den verksamhet som sker vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet. Nu finns det första numret att läsa både i tryckt och i digital form.

• Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora

[2014-06-16] Vad är en person och vad kan en person säga och samhällsvillkoren - nu och i det förflutna? Den nya boken Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora, där 24 forskare vid Humanistiska fakulteten medverkar, handlar om människors liv, dess möjligheter och begränsningar i tid och rum, men också om livsberättelsers funktion, förr som nu.